2019-09-30 1822 views
第一次嚟到岩鹽日本料理☺️我哋被安排坐係窗邊位,可以望住鬧市嘅夜景食飯😍呢度嘅環境好舒服,燈光有少少昏暗,好適合同朋友一齊嚟食個晚飯傾下計👍🏼我哋兩個人嗌咗三樣嘢share~有美國牛小排定食、火炙壽司配牛肉烏冬定食,同海膽生蠔😋所有定食都會配咗一個沙律定一碗味噌湯~美國牛小排定食真係必試💯牛味濃郁,帶有少少油脂,而且仲超多肉汁🤤可以自己慢慢燒,控制個生熟度~燒嘅時候可以加少少岩鹽,會更加好食🤓至於火炙壽司配牛肉烏冬定食都係值得一試~壽司用料新鮮,而且都只係$158就有8件唔同嘅壽司同一碗烏冬🤩係呢個地段同環境食其實真係好抵👍🏼不過個人認為烏冬偏淋,比較無口感😳而家餐廳做緊promotion,只要享用晚餐就可以以半價($98) 歎半打生蠔🤩生蠔上面有海膽同三文魚籽,非常鮮甜😋最後每個定食會跟一杯嘢飲/Haagen Dazs雪糕🍦好滿足嘅一餐😇 真係好推薦大家嚟試下~環境好,食物好,價錢合理,而且每位員工都好有禮貌💯

1908 views
2033 views