2019-07-19 576 views
台式餐廳食嚟食去都係嗰幾間,今次試試新意思,呢間餐廳由裝潢到食物都好用心,價錢相宜,味道唔錯。煲仔 · 塔香三杯雞飯 $88 呢個係晚市定食,跟餐有埋上湯浸時菜同埋燉湯,三杯雞用上九層塔煮,味道香濃、肉質亦嫩。麻醬雞絲冷麵配涼拌貓耳朵 $52 加配滷水蛋 +$6 夏天真係好難抗拒台式冷麵,特別係佢濃濃嘅麻醬,簡直將成個麵昇華,呢到嘅冷麵整得都出色,雞絲唔會乾柴,而且麵質好彈牙。涼拌雲耳調味出色,酸味恰到好處,超開胃。蕃茄濃湯水餃 $28/4隻 水餃比較一般,外皮略嫌有啲厚,但係個茄湯真係對得住濃湯呢個名,相信如果叫茄湯嘅麵食應該好出色。桂花雞翼 $23/3隻 我孤陋寡聞,叫嘅時候我以為係凍食嘅,原來係將一隻隻炸起香脆嘅雞翼,點上桂花醬嚟食,個桂花醬靚到呢~ 兩者配起上嚟食,都幾夾,點上個醬後味道fresh啲,食起上嚟無咁熱氣,同埋個味道都幾特別,好鍾意。芝士奶蓋抹茶 $28 芝士奶藍唔算突出,比較稀身,只計抹茶嘅話味道可以。鐵觀音珍珠鮮奶茶 $23 鐵觀音茶底清香,茶同奶比例唔錯,整體都ok。唔駛加一服務費,埋單2人約$250。如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
麻醬雞絲冷麵配涼拌貓耳朵
蕃茄濃湯水餃
桂花雞翼
鐵觀音珍珠鮮奶茶、芝士奶蓋抹茶
唔駛加一服務費,埋單2人約$250。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
麻醬雞絲冷麵配涼拌貓耳朵
蕃茄濃湯水餃