2023-05-21
日本和式炸物,燒肉,定食和風餐廳 - 豚本家。今次我又去到食之聖地~荃灣,近排開左間好近地鐵站(係正對面)既日本餐廳。入一到去地方超級大,卡位相當好坐, 4-6人都容納得到。今日我叫左呢間出名既炸物:吉列三文魚柳定食 ($125) 同 烤肉: 燒牛小排定食 ($128),2個都係set,附有茶碗蒸蛋、味噌湯及珍珠米白飯。自己DIY, 牛小排肉薄切易燒,配上鹽巴,可以自己控制味道, 沾上特制既芝麻燒汁,我個人就覺得不錯。三文魚柳厚切,炸面漿吾會太厚,配以沙律醬同檸檬,可口得黎吾會太油膩,Jami近排都好鍾意食D可以自己DIY既美食,另外我仲轉左蕎麥麵,蕎麥麵口感彈牙都幾正,所以呢間餐廳就正正滿足到我啦。飲料方面我就ORDER左波子氣水同雪碧,仲有好多其他飲品嫁,大家都不妨一試呀~另外,呢度lunch都免加一 ,整體來講都幾抵食👍🏻
燒牛小排定食
吉列三文魚柳定食
波子汽水
另外,呢度lunch都免加一 ,整體來講都幾抵食👍🏻