2021-08-27 171 views
🍜 御名軒 (天后) 🍜-去到天后,記得之前親戚同我推介宜間酒樓!話又抵食🤑食物又唔差😍 一入座,待應就拎左D花生比我地食住先🥜不過花生係濕個隻,我自已就中意炒個隻😎-京式片皮鴨🦆 (半隻$88)落完單個皮好快就到左🥳再等多陣個鴨都到啦💕鴨唔會太肥配埋個醬加埋個皮食就啱啱好😍不過我中意多D青瓜🥒覺得好似份量偏少🤫-蒜茸粉絲大元貝($118):宜個好抵呀真係!性價比勁高!$118有四大隻重要隻隻都好大隻🤩同埋好新鮮🥰重有蒸得啱啱好💕唔會過老-粟米魚肚羹($108):細細已經好鍾意飲呢個羹🥰佢份量都幾多😍我哋兩個人👩🏻‍🤝‍👨🏼每人差唔多四至五碗😍仲要每一啖都有魚肚😍放耐都冇變湯🤩正-冰鎮咕嚕肉($168):呢個超級特別🤩係侍應哥哥推介俾我哋嘅🤫佢話餐牌上面仲未有🙊佢比較特別😂係熱辣辣嘅咕嚕肉下面有冰🤔佢個炸皮都唔會因為凍咗而唔脆😎不過我會建議佢哋起冰同咕嚕肉中間放保鮮紙🤔因為我哋食到最尾😿啲冰融左🤐會浸住咕嚕肉😂但係佢都係好食嘅🤣-滷水鵝掌翼($68):我哋一開始以為佢唔係好上色😟應該會唔入味😎但係估唔到!佢都係一樣咁入味😍呢個配啤酒一流🤩—(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環
🍜 御名軒 (天后) 🍜
京式片皮鴨🦆 (半隻$88)

蒜茸粉絲大元貝($118):

粟米魚肚羹($108):

冰鎮咕嚕肉($168):

滷水鵝掌翼($68):

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:7/10
服務:8/10
人均消費:$200up
———————————————
▪店舖名稱: 御名軒 (天后)
▪店舖地址:
🔸 天后電氣道22-52號金殿大廈1樓