2020-07-04 1121 views
放工等女友做完treatment,當然就要去醫肚,本身諗住求其食,打開去搜尋附近有啲咩好嘢食,第一版就見到好時沙嗲有好多正評,價錢又合理,所以去試吓。去到環境感覺都幾懷舊, 好有90年代快餐廳格局,開頭仲以為係先坐低再去收銀處買飛,點知原來都會有店員為你點菜,比個格局fake咗😅再評價下食物,味道超出我嘅預期,先講下個海南雞飯,雞肉相當嫩滑,雞皮同雞肉之間有透明啫喱,而且另附上三款醬汁,我特別喜愛佢自家製蔥油,配上雞肉一絕!再講下個油飯,飯濕度適中,不會很油,而且口感不錯有咬口,我女朋友不是米飯控都想叫多一碗!至於例湯就普通咁多星洲炒蘿蔔糕,相當野味,不會很辣,份量很多,而且吃完亦不會很滯,配上炒蛋說同蝦仁一起炒配搭很好。最後薑汁芥蘭比想像中少油,薑味都出,很好!整體來講性價比很高!下次會再返嚟試下沙爹!

至於例湯就普通

最後薑汁芥蘭比想像中少油,薑味都出,很好!

整體來講性價比很高!下次會再返嚟試下沙爹!
海南雞飯
薑汁芥蘭