2019-05-15 4267 views
今日突然好想食日本菜,朋友就推介呢間店,佢之前食過覺得食物水準唔錯,於是放工我哋就約埋一齊食啦! 果然性價比好高,我哋叫咗蟹子沙律,七味雞翼,燒三文魚頭,芝士炸蝦卷同埋黑松露三文魚帶子炒飯。每樣小食就連芝士炸蝦卷都係$50以內,黑松露三文魚帶子炒飯都只係$88,每樣份量都好大,味道又好食,真係好抵食。蟹子沙律- 青瓜好新鮮爽脆,蟹子份量足,沙律醬味道剛好,唔會太酸,撈埋一齊食,每啖都充滿蟹子,好開胃滿足。七味雞翼- 新鮮炸起上枱,熱辣辣,脆卜卜,加上七味粉有少少微辣,好惹味。燒三文魚頭- 有兩大舊,除咗頭仲有尾部位置,好多肉,燒得啱啱好,好香口。芝士炸蝦卷- 面頭鋪滿芝士同蟹子,裏面包住青瓜同炸蝦,炸蝦脆,青瓜爽,飯唔會太多,口感豐富,好正。黑松露三文魚帶子炒飯- 份量真係好足呀,估唔到$88都有咁多黑松露,成個飯都充滿黑松露香味,仲有好多三文魚肉同帶子,好有咬口,味道好夠,好好食。最後店每人都會送粒雪米糍做甜品,值得一讚,好周到。呢餐真係超值,每樣食物都好多,食到我同朋友捧住個肚走,仲有值得一提既係,店裏有兩樽唔同既醬油,一樽係點壽司,一樽係點刺身,可見店鋪既講究認真,一啲都唔馬虎。

最後店每人都會送粒雪米糍做甜品,值得一讚,好周到。

2019-04-30