2021-02-26 6429 views
睇食評有人話海洋公園酒店buffet幾好食,就趁自己生日去試下,但幾失望而回。有熱的龍蝦,唔係凍到死實實的龍蝦就一試,龍蝦熱辣辣係好味,仲可揀芝士汁及泰式汁。我添了好多次食。值得讚但呢間酒店竟然無三文魚刺身,只有其他魚刺身及魷魚,北寄貝等刺身,都幾意外及失望。蟹腳都算新鮮唔會死咸牛扒ok不會有太大驚喜,羊扒唔so, 另外無炸物,我呢d炸物控頗為失望。另外韓和牛先唔好食,又鞋又唔香完全唔好食超級多糖,其實酒店知唔知家長查實唔係好鍾意比仔女食太多糖,個糖的area會唔會大左d? 甜品少得可憐兼唔好食,食buffet我覺得甜品係最緊要,但偏偏得果幾款仲款款唔吸引,無意大利芝士餅,無紐約芝士餅,無拿破崙,無一個個的蛋糕,全部甜品我覺得係美心水準以下。。。。雪糕個柜好勁,但其實款唔多食物款式少:無天婦羅,無pizza, 無中式點心,無片皮鴨,無即整西式意粉,但又大大個檔煮蝦子麵,其實唔使咁大個位煮同一樣野囉我講咁多無,咁有咩呢?好,我數一數:龍蝦,鮑魚,蟹腳,凍蜆,凍蝦,各款刺身唯獨沒三文魚,但有煙三文魚,沙律,風光火腿,芝士,咕嚕肉,西蘭花磨菇,西芹魚柳,牛柳粒,牛扒,羊扒,鵝肝,印度咖哩,

我講咁多無,咁有咩呢?好,我數一數:龍蝦,鮑魚,蟹腳,凍蜆,凍蝦,各款刺身唯獨沒三文魚,但有煙三文魚,沙律,風光火腿,芝士,咕嚕肉,西蘭花磨菇,西芹魚柳,牛柳粒,牛扒,羊扒,鵝肝,印度咖哩,薄餅,薯仔,壽司,冷麵,雪糕,幾款甜品,勁多糖,叉雞鴨,燉湯,粉麵。,,我相信我唔會再光顧第二次

題外話:作為海洋公園裡的酒店,整個餐廳完全無海洋公園的特式,迪迪尼酒店都有感受到迪迪尼的擺設及氣氛,新加坡的legoland酒店更加係有趣無比,呢間作為代表海洋公園的酒店就太過沒特式了