比個劣食之鬼朋友帶左去食呢間燒烤,當初佢話係日式燒烤但食蒜蓉茄子,我都已經r晒頭,咁佢好極力推薦咪去試吓囉。星期六食飯時間去到,得幾枱客,所以都坐得舒服,但電視播住無線經典金曲,吵耳非常。朋友一嚟就話要食甲羅燒,成78!蚊隻,佢話非常之好食,真係對唔住,我朋友應該好少食好嘢嘅。甲羅燒嚟到,我搵唔到燒過嘅痕跡,隻甲殼都幾細隻,蟹膏上面仲有啲結霜嘅蟹肉,味道正常,唔會唔好食,但略貴。然後點左牛舌,和牛粒,金菇包,蜆,燒蠔,露筍,雞腎,雞皮,椰菜,螺….well, 日式雖然走鹽燒路線,但淡牟牟,我問你對唔對得住啲鹽呢 ?但好在牛有牛味,雞有雞味。但蜆就一d味都無,又貴!金菇都成6x蚊包,但牛油金菇都幾香嘅,除左淡左啲之外。諗諗下,其實都幾健康呀。嚟到我最愛嘅蒜蓉茄子,成35蚊條,但店主入d細細隻嘅貨,搞到我俾人笑,燒完仲要切開九份,細細舊咁,教我點張茄子肉一條條咁撕離燒燶左嘅茄子皮?可能店家有呢層嘅考慮,所以唔會張茄子烤燶烤軟,等你可以連皮吃掛?仲有食左羊肉,重羊蘇味,少少咸味咁。玉子燒,無乜驚喜。最驚喜成廿蚊碗嘅滷肉飯,點解?一來貴到咸左,二嚟真係好咸,真係落重生抽去煮喎。朋友叫埋鰻魚嚟送
仲有食左羊肉,重羊蘇味,少少咸味咁。玉子燒,無乜驚喜。
最驚喜成廿蚊碗嘅滷肉飯,點解?一來貴到咸左,二嚟真係好咸,真係落重生抽去煮喎。朋友叫埋鰻魚嚟送飯食,成68半條喎!味道ok嘅。
呢間主食種類都唔係好吸引,唔太推介當正餐食,真係貴。服務方面,都幾快落到單嘅,但係佢自己得返d大條露筍,就要我地加3蚊,好似有點兒..
總結係,真係唔好相信劣食之鬼嘅推介。
2021-10-23