2019-07-18
都有一段時間冇去食功夫點心,最掛住就係佢個蝦餃!晚上7點幾去到,唔洗等位。酥皮焗叉燒包最快泥到竟然係酥皮焗叉燒包,已經心知不妙,個包係唔熱的,酥皮已經淋哂,真係唔知放左幾耐?!南北杏木瓜燉白肺燉湯好清甜,一點油膩都冇,湯渣又多,飲完都唔覺口渴,所以應該冇加味精抵讚。韭黃原隻鮮蝦腸每條腸粉都有2隻大蝦,略嫌腸粉皮厚左d。豬骨湯紫菜墨魚滑估唔到墨魚滑份量都幾多,好似食極都食唔完咁,菜同紫菜都索哂個豬骨湯,健康得泥又唔會淡戊戊咁。黃金流沙包熱辣辣,真係流哂沙,男朋友食完表示好滿足!功夫蝦餃皇我最愛ge蝦餃!!!皮夠薄,裡面啖啖爽甜蝦肉!!!鮮雞湯小籠包食到我懷疑係米得鼎泰豐ge小籠包先好味!?呢個小籠包先睇個樣都已經唔吸引,裡面係冇乜湯,餡肉又冇乜特別,小籠包皮又厚,真係一粒星都唔想俾!濃湯魚肚鮮竹卷係素菜鮮竹卷,感覺比較健康,個魚肚最正,入口爽彈。瑤柱海皇灌湯餃呢個灌湯餃又未至於唔好味,但同平時係茶樓食果個味唔同,不過不失啦。2個人不知不覺叫左9樣點心,吃到好飽飽!
酥皮焗叉燒包
酥皮焗燒包
南北杏木瓜燉白肺
南北杏木瓜燉白肺
韭黃原隻鮮蝦腸
每條腸粉都有2隻大蝦,略嫌腸粉皮厚左d。
韭黃原隻鮮蝦腸
豬骨湯紫菜墨魚滑
豬骨湯紫菜墨魚滑
黃金流沙包
熱辣辣,真係流哂沙,男朋友食完表示好滿足!
黃金流沙包
功夫蝦餃皇
我最愛ge蝦餃!!!皮夠薄,裡面啖啖爽甜蝦肉!!!
功夫蝦餃皇
鮮雞湯小籠包
鮮雞湯小籠包
濃湯魚肚鮮竹卷
係素菜鮮竹卷,感覺比較健康,個魚肚最正,入口爽彈。
濃湯魚肚鮮竹卷
瑤柱海皇灌湯餃
瑤柱海皇灌湯餃
2個人不知不覺叫左9樣點心,吃到好飽飽!