2021-11-26 361 views
放半日假梗係要衝出中上環食晏😝今日簡左好多好野食嘅天后,而坐忘一直都係我嘅list上面。今日終於可以去食😋😋友人話平日12.30前🕧無人等,但可能係星期五就要等下,不過都係等左10分鐘就入得😗豬軟骨野菜咖喱飯🐽🍛($66)嘩!上枱一睇超大碟!豬軟骨一啲都唔小,大大舊,煮得好淋,一督就會分開而咖哩汁又好香撈飯正。還配左西蘭花🥦椰菜花🥦薯仔🥔翠玉瓜🥒紅蘿蔔🥕等等,淨係食蔬菜都飽左3成😂另外個飯都好特別,係溝左啲南瓜蕃薯食落好甜!蕃茄牛肋野菜咖喱飯🐮🍛($65)牛肋骨份量都係好多😝牛肉都係煮得好淋,入口就溶,肥瘦適中👍🏻配菜方面除左西蘭花🥦椰菜花🥦薯仔🥔翠玉瓜🥒紅蘿蔔🥕重有蕃茄🍅而飯就要左普通飯。環境比較擠迫,食完就走,唔會坐得耐,店員都幾惡🥲推薦?🟡🟡🟡🟡⚪️?性價比高,抵食夾大份。去開天后可以一試!好多蔬菜食落都覺得好健康,多汁都唔怕😂

豬軟骨野菜咖喱飯🐽🍛($66)

蕃茄牛肋野菜咖喱飯🐮🍛($65)

環境比較擠迫,食完就走,唔會坐得耐,店員都幾惡🥲

2021-11-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
  • 豬軟骨野菜咖哩飯