2020-04-13 654 views
今日去左尖沙咀打邊爐!食麻辣火鍋殺下菌🤣雙拼鴛鴦鍋山珍菌湯鍋配普通辣大紅鍋(午市免費)呢度既湯底可以揀雙拼或者九宮格麻辣,但由於我鍾意食菜用清湯,所以就揀左雙拼。順帶一提,佢lunch係湯底免費架!所以我地先專登揀lunch time 黎食!佢個麻辣湯出色就人所共知,用左大量辣椒,加上大蔥同藥材,夠香夠麻!但估唔到佢個山珍菌湯鍋都一樣咁正,菌既種類都有幾款,見到有冬菇、秀珍菇、猴頭菇等等,夠哂甜。配料方面,我就叫左好多款,因為呢度可以叫半份,所以可以每款都試少少,唔驚食唔哂!我覺得曉宇苕粉同埋特色迷你燕餃都係必試既!曉宇苕粉似闊薯粉,口感煙韌,加埋辣湯超正。特色迷你燕餃一口一隻,肉汁鮮甜,皮薄滑嫩。稻田毛肚($62半份)鮮黃喉($59半份)桂花蚌($66半份)鴨血($42半份)辣湯必食,夠滑嫩香鹵豬大腸($36半份)辣湯必食,夠入味曉宇苕粉($29半份)辣湯必食,口感煙韌特色迷你燕餃($32半份)稻庭烏冬($42一份)現炸豆皮($32半份)皇帝菜($18半份)自製羅漢果茶($58渣)
今日去左尖沙咀打邊爐!食麻辣火鍋殺下菌🤣

雙拼鴛鴦鍋
山珍菌湯鍋配普通辣大紅鍋(午市免費)

我覺得曉宇苕粉同埋特色迷你燕餃都係必試既!
曉宇苕粉似闊薯粉,口感煙韌,加埋辣湯超正。
特色迷你燕餃一口一隻,肉汁鮮甜,皮薄滑嫩。

稻田毛肚($62半份)
鮮黃喉($59半份)
桂花蚌($66半份)
鴨血($42半份)
辣湯必食,夠滑嫩
香鹵豬大腸($36半份)
辣湯必食,夠入味
曉宇苕粉($29半份)
辣湯必食,口感煙韌
特色迷你燕餃($32半份)
稻庭烏冬($42一份)

現炸豆皮($32半份)

皇帝菜($18半份)
自製羅漢果茶($58渣)
  • 曉宇苕粉