2021-05-31
餐廳係懷舊日本風嘅裝修,燈光微暗,俾人一種舒服嘅感覺,幾啱同一兩位朋友嚟食,可以靜靜地傾吓偈。打開餐牌,好多嘢食都好似好吸引咁,特別係啲燒物。最後我哋兩個人叫咗燒物、壽司、炒飯。燒物燒得幾唔錯,面面都係黃金色咁,睇落去就已經有食慾,物量嚟講都係OK嘅,同其他居酒屋差唔多,味道都好味。明太子免治雞肉棒:呢個係我最鍾意食嘅,飽滿嘅雞肉,裡面仲有啲軟骨,咬起嚟爽口,面頭又有啲明太子,每一啖都好享受,哈哈明太子雞翼:呢個雞翼有啲驚喜,因為好飽滿嘅明太子係裡面,而且一咬落去好多汁,鍾意食雞翼真係要一試。流心芝士魚餅:呢樣好大份,食完都覺得有啲小飽,魚餅幾好味,芝士味夠濃。鹽燒雞髀菇:燒完都仲有多汁,好大舊,爽口。鹽燒雞軟骨:燒得好好,唔會硬,爽脆口感。超甜日本迷你蕃薯:真係好甜,好味,軟熟。壽司方面:叫咗黑松露帶子壽司、三文魚火炙壽司、鰻魚火炙壽司,食材都新鮮,火炙得啱好,個人覺得佢壽司可以大件返啲啲。最後有細細碗嘅黑松露和牛炒飯,唔好睇佢細細碗,但係用料幾足,濃郁嘅黑松露味,加上和牛嘅配搭,食起嚟真係好香。
鹽燒雞髀菇:燒完都仲有多汁,好大舊,爽口。
鹽燒雞軟骨:燒得好好,唔會硬,爽脆口感。
超甜日本迷你蕃薯:真係好甜,好味,軟熟。