2020-10-05 693 views
大坑美食 🤤終於明白啲人點解咁鍾意過海因為總會發覺異國風情嘅感覺好似去咗旅行一樣 個人都chill d下午三四點最好就係食一個brunch 🤤去到second draft cafe 已經有一大班人喺度chill 住傾偈飲下啤酒不過我實在太肚餓啦我決定食食食-大坑薯條 $78我依家都好想再食啊簡直就係齒頰留香幼身薯條 炸得金黃香脆 孜然粉 乾嘅辣椒 再加上少少高菜又有啲似酸菜嘅配料可以話係中西合璧嘅極致呢個薯條已經成為我心入邊嘅香港top3炸薯條-Pork leg benedict $108🤤呢個中西合璧嘅配搭真係好特別底部係個酸種麵包上邊有呢個手撕元碲 感覺有d中式嘅醬汁同埋呢個手撕元碲 面頭就係溫泉蛋哈哈哈非常入味食起嚟真係好有滿足感🤤可以話係必試-Mapo burrata比佢個名吸引咗首先唔識讀🤣覺得好特別再加上佢嘅簡介入邊有麻婆豆腐芝士肉醬仲有沙律菜估你唔到 食落相當夾仲要有少少辣味 將芝士嘅肥膩感去掉🤣-老實講真係好想飲鹹檸啤但係見到一個好養生嘅強健茶🤣覺得好鬼特別所以就叫咗果然係熱辣辣嘅一個蜜糖檸檬面頭上有啲粉紅色好似辣椒嘅嘢係好特別不過實在太熱呢間餐廳回頭率真係100%好有
大坑美食 🤤

但係見到一個好養生嘅強健茶
🤣覺得好鬼特別所以就叫咗果然係熱辣辣嘅一個蜜糖檸檬面頭上
有啲粉紅色好似辣椒嘅嘢係好特別不過實在太熱
呢間餐廳回頭率真係100%好有感覺 一定會再嚟食薯條㗎🥳

Second Draft (大坑)
大坑銅鑼灣道98號地舖
大坑薯條