2018-04-19 255 views
夜晚收工之後想揾宵夜食,最啱就係去食日本串燒再加杯嘢飲!係OpenRice見到呢間心之食堂好似幾高comments,就即刻去試下啦!一上到去門口好多花花,好似啲日式小店咁,我自己就好鍾意呢類型嘅店鋪,因為小店總係帶俾人特有嘅親切感!因為全日淨係食左個早餐,所以夜晚收工都叫左幾多嘢食!不過樣樣都好味,樣樣都夠哂特別!我哋兩個人平均食左$250倒,最令我難忘嘅就係打頭陣上嘅刺身,因為啲三文魚會用一張mini版嘅枱仔裝住,塊塊都又厚肉又新鮮,真係食落都好滿足!而我覺得另外一款帆立貝刺身亦都係必食嘅,大大嚿真係食得出個種鮮味,加埋少少黑松露係上面,完全係一個刺身盛,今次就係用櫈仔裝住,最啱鍾意相機食先嘅朋友!不過我最期待嘅都係燒物,見到上網好多朋友都話個心之火焰牛柳串好得意,我哋都叫左,店員會係你面前加啲火上去,啲牛柳串連住青椒、紅椒,真係未食都覺得好味,食落就好多啲牛柳粒好淋,亦都好入味。其他燒物,好似雞軟骨、燒雞翼都有水準。飲品方面就叫左杯藍蝶花白桃乳酸,我自己覺得呢杯嘢飲好治癒,顏色又特別!店主用心製作,所以下次有機會都會再去的!最後,真的要感謝有心思既心之食堂,我地坐嘅位真係勁體貼竟然

最後,真的要感謝有心思既心之食堂,我地坐嘅位真係勁體貼竟然有差電位!!!咁我影幾多張相都唔怕無電啦!!!