2016-10-07 294 views
黑松露三文魚薯蓉湯小蟻人既擺碟裝飾真係幾有心機,碟邊應該係一種調味醋,畫花幾漂亮,湯面亦有香草撒係面。湯身就比較杰,薯蓉係完全打溶同未溶哂既邊緣,口感豐富度增加!亦唔會感覺好粉,個底到仲有三文魚肉架 凱撒煙三文魚沙律一見到煙三文魚就覺得好好味,肥美乾身,仲有片片芝士,落滿芝士粉,而且依舊有香草伴碟,沙律都係選用生菜,但切得好仔細,唔會一大塊一大塊。裡面亦有凱撒沙律必有的麵包粒粒,這種係香草味的麵包粒,令原本香脆的麵包粒更加分黑松露有機意大利飯黑松露香味陣陣,一見實物,用的不是黑松露醬,而是真的大大的黑松露菌香,就知道用的是真材實料。黑松露菌香夠突出,不須複雜的配搭,就可以帶出最特別香氣味道。意大利燴飯不會過硬,係迎合香港人口味,在其中有菇類等等,果然係「有機」紅蟻屋配雪糕紅蟻屋配雪糕紅莓心形心太軟,個外皮好軟,切開個心真係好流,一開就「嘩嘩聲」,好新鮮,但又唔會太熱。但係唔會超甜,側邊配料有草莓、紅莓、藍莓,夾埋Movenpick朱古力雪糕,食甜品的幸福感無法形容
黑松露三文魚薯蓉湯

凱撒煙三文魚沙律