2020-03-21 514 views
金鳳茶餐廳 - 好耐之前已經久仰大名!!最近間中係呢邊工作, 終於去會一會佢!一星期食左兩次, 一次係早餐時段、一次係午餐時段~先講講早餐個一次喇! 呢個SET叫豐富早餐B!我揀左沙嗲牛肉麵, 個餐包左煎蛋、菠蘿包(加$3轉菠蘿油)佢地既沙嗲牛肉絕對OK, 係個麵要扣少少分! 煎蛋就普通貨仔, 冇咩特別驚喜~講重點喇! 菠蘿油~~~~~~~呢度既包食落去好實在, 唔會一陣風個隻!菠蘿皮有夠厚有咬感!! 加埋塊油係中間真係邪惡至極!!食過呢度既, 其他都唔放在眼內了~熱檸茶 - 茶底OK,  檸檬足料! 比個LIKE佢!! 呢杯茶幫我好多, 幫助回魂呀!另一次食既營養快餐~ 揀左五香肉丁麵+菠蘿包!丁麵配佢呢一隻麵好食喎!! 菠蘿包會有一D牛油係碟邊比你自己搽, 我就冇搽到(因為食個包已經好OVER了!)總結: 茶記達人的我!! 絕對推介呀! 檸茶同埋菠蘿油必試!!!!!!
金鳳茶餐廳 - 好耐之前已經久仰大名!!
最近間中係呢邊工作, 終於去會一會佢!
一星期食左兩次, 一次係早餐時段、一次係午餐時段~
沙嗲鮮牛肉麵+菠蘿油+煎蛋

先講講早餐個一次喇! 呢個SET叫豐富早餐B!
我揀左沙嗲牛肉麵, 個餐包左煎蛋、菠蘿包(加$3轉菠蘿油)
佢地既沙嗲牛肉絕對OK, 係個麵要扣少少分!
煎蛋就普通貨仔, 冇咩特別驚喜~
菠蘿皮有夠厚有咬感!! 加埋塊油係中間真係邪惡至極!!
食過呢度既, 其他都唔放在眼內了~
檸茶

五香肉丁麵+菠蘿包

另一次食既營養快餐~ 揀左五香肉丁麵+菠蘿包!

2020-03-10
$45 (Breakfast)
沙嗲鮮牛肉麵+菠蘿油+煎蛋
檸茶