2024-01-19 961 views
大家對豬潤的印象是怎樣? 飢詩對豬潤只停留在粥裏 硬硬 粉粉的那樣~ 如今這個豬潤 微粉紅色 鮮嫩內juicy 口感幼細帶香 冇腥 🤩 煮得剛剛好, 要說它像鵝肝就有點誇張了 但的確有被驚艷到 👍👍 讚啊~ 欖菜肉鬆四季豆 也挺好, 有爆炒的微微焦燻香 🤩 可惜沒叫白飯 吃到最後有感鹹了~海鮮脆米湯飯 😀😀 我們倆是位上的 海鮮湯香濃 加上脆米口感有層次 😀~然後 話說隔離枱人多飯都香D😂 它們是原條魚上嘅脆米湯飯, 上枱時整到啫啫聲又出哂煙咁 好有氣氛🤓 突然覺得自己個會冇咁好食啦🤣 合桃露 少少偏甜 但不是糊狀果D 合桃也香 👌週五晚上七點... 沒訂坐也有這樣的靚景 兩個人坐四人枱 .. 可能大家都覺得御寶軒貴 所以冇乜客? 總括來說飢詩覺得禦寶軒菜式很高質 又坐得舒服 😀~ 咱們2人 每位$380 合理啦~ 🤓 #御寶軒 #hongkong #tst #walnut #restaurant #cheflife #food #rice #chef #foodie #香港靚景 #tea #hk #hkfoodie #drink #soup #bean #liver #豬潤 #北京

合桃露 少少偏甜 但不是糊狀果D 合桃也香 👌

#御寶軒 #hongkong #tst #walnut #restaurant #cheflife #food #rice #chef #foodie #香港靚景 #tea #hk #hkfoodie #drink #soup #bean #liver #豬潤 #北京道一號 #睇到fing香江 🤩