2022-09-25 897 views
男朋友之前食過,所以帶我試下。cafe 位置比較隱蔽,係工廈地下,要特登搵下,但都算方便。裝修係港式懷舊風,非常特別。用餐過程後面播住音樂,主要係廣東歌,氣氛係chill。我大概下晝兩點三左右到,坐一陣等兩點半下午茶,侍應都好好人冇特別趕客。座位闊落,適合同朋友慢慢食飯傾計我叫咗T5 意式肉醬肉丸焗長通粉,食物質素普通,肉丸似ikea個隻味,份量比較細,加咗個熱伯爵茶,冇諗過佢係成個茶壺加茶杯咁上,如果其他cafe一早要加錢先有。後面有自助area可以斟水,我哋飲咗好多杯,Menu上仲有啲花茶、iced tea可以揀。男朋友叫咗個欖油蒜香雞肉炒意粉,貪佢有個笑哈哈話係推薦。點知一嚟到係個迷你pan上,又幾好食wo衰仔,不愧為「高興之選」。佢叫咗個蜜桃茶,不過不失。Overall 覺得幾好,路過可以試試。
男朋友之前食過,所以帶我試下。

裝修係港式懷舊風,非常特別。

座位闊落,適合同朋友慢慢食飯傾計

我叫咗T5 意式肉醬肉丸焗長通粉
,Menu上仲有啲花茶、iced tea可以揀。
男朋友叫咗個欖油蒜香雞肉炒意粉
,貪佢有個笑哈哈
佢叫咗個蜜桃茶,不過不失。

Overall 覺得幾好,路過可以試試。
Other Info. : 上面有 老闆珍藏 - 懷舊嘅佈置、結他同行李箱等,可以打下卡影下相咁 :)
2022-09-24
$50 (Tea)
  • 欖油蒜香雞肉炒意粉
  • 伯爵茶