2022-05-05 310 views
🤰🏻食神朋友熱烈推介哩間深水埗大排檔,我哋一行四人相約在此一聚,麻甩一翻!我哋5點半到,已經人頭湧湧,喺遠處已經感受到哩間嘢超有風味,超地道,超麻甩,哩類大排檔喺香港🇭🇰真係買少見少。好好彩我哋唔洗等位,真係遲十分鐘都唔掂。我哋叫咗招牌黑椒豬手、豬膶啫啫雞煲、豉椒炒聖子同上湯浸時蔬,另外叫咗佢哋自家制涼茶。黑椒豬手果然係佢哋嘅招牌,黑椒好香,板燒好惹味,豬肉好嫩滑,豬皮彈牙得嚟唔會靭。豬膶啫啫雞煲都好正!豬膶份量都幾多,醬汁香濃,雞肉肉質鮮嫩,洋蔥吸收晒醬汁嘅精華(同油),超惹味!大愛豉椒炒聖子都無得彈,聖子好大隻好厚肉,鮮甜彈牙,豉椒好有鑊氣好開心暢快嘅一餐,一定會再嚟!

好開心暢快嘅一餐,一定會再嚟!
  • 黑椒咸豬手
  • 豬膶啫啫雞煲