2018-07-26 3748 views
今天,朋友帶我到觀塘舊式街市上熟食檔吃雞煲, 起初覺得天氣咁熱還要我吃雞煲有點兒辛苦, 當走到店鋪裏面比起大排檔環境都算唔錯, 有冷氣的, 我們四個人點了一客麻辣雞煲 , 因為有朋友不是吃得太辣, 我們點了少麻微辣, 原來麻辣雞煲還可以另加配菜, 我們另加了豬大腸,豬皮, 枝竹, 豆卜, 鮮冬菇, 白蘿蔔片加進煲裏面, 吃到中途我們點了兩支啤酒, 老闆娘從雪櫃拿了四個已雪凍的玻璃杯, 我們大家眼前一亮, 可以飲到冰凍的啤酒配麻辣雞煲簡直透心涼, 吃完雞煲還可以加雞湯再點火鍋配料打邊爐, 吃得很滿足了

招牌奇味雞煲(1隻)

2018-07-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
招牌奇味雞煲(1隻)