2016-06-15 9559 views
今日放工同飯伴去左APM,本身想食日本野,不過因為要等位所以放棄了,最後去左同一個集團的Table18,好好彩我地去到果陣唔駛等位就即刻可以入坐~店內環境都唔錯, 梳發位都幾寬闊幾舒服~坐低左就有職員送上2杯水同2條「麵包棒」, 不過我地兩個都唔太中意食, 因為覺得佢太乾身同太硬身...小食我地叫左芝士豬肉蛇餅腸, 話到明「蛇餅腸」, 佢係一條過嘅, 豬肉腸都幾好味, 入面都有少少芝士溶溶地咁, 不過個芝士味就唔係太突出。之後黎到嘅係帶子蝦pizze, 呢個我就覺得麻麻地, 因為我拎左幾次一slice pizza佢都餅底同toppings完全分離=_=", 所以食得有D麻煩同埋好似夾唔埋一齊食咁...不過呢, 佢每個slice都有一隻帶子, 份量都幾足料嘅~最後出場嘅係德國咸豬手, 隻豬手黎到嘅時候會有侍應幫手先切開方便食用, 配上芥末及磨菇醬, 豬手我覺得個烤的時間剛好, 內裡的豬手肉夠熱又夠「淋」, 味道不錯, 而我最中意的豬手皮部分也夠香脆可口, 不過有少部分的豬手皮比較厚, 變相有點難咬~ 不過average都很不錯!另外配菜都有好多, 有栗米, 脆肉瓜, 甘荀, 仲有一小兜嘅
今日放工同飯伴去左APM,
本身想食日本野,
不過因為要等位所以放棄了,
最後去左同一個集團的Table18,
好好彩我地去到果陣唔駛等位就即刻可以入坐~
店內環境都唔錯, 梳發位都幾寬闊幾舒服~
芝士豬肉蛇餅腸
帶子蝦PIZZA

另外配菜都有好多, 有栗米, 脆肉瓜, 甘荀, 仲有一小兜嘅薯條, 所有配菜都煮到好「淋」幾好食, 而薯條都好厚身都係好好食!
咸豬手
最後要讚賞佢地加水的速度都算幾好, 因為我地無另外叫飲品, 又食咁多脆脆炸炸嘅食物, 但係我都無渴得不夠水喝的時間, 所以也值得一提~
Other Info. : 我地用左信用卡優惠, 惠顧滿$400 單點食物 (不包括酒精飲品) 可減$100, 所以最後埋單大約$350~~ 食到咁飽都幾抵喇~!
2016-06-10
芝士豬肉蛇餅腸