2020-06-14 483 views
第一次食廚師發辦,黎到尖沙咀呢間鮨見!餐廳得9個位,想靜靜地食個飯呢到就perfect!餐廳得2個menu,一個普通menu,一個special menu。既然都黎到食,梗係揀special menu啦!壽司刺身樣樣都好新鮮,但最令我驚艷既係最後個魚湯同水果!第一味食個茶碗蒸暖下胃!濃郁、新鮮、肥美!第一次食,原來係好珍貴!食落好新鮮好香🥰好新鮮,濃濃既海水味同蠔味,好香!新鮮!醬係抹茶芥末醬咁,第一次食,感覺好新奇🤩呢個好出色,拖羅係凍既但面頭用左火炙方式整,所以食落又熱又凍咁。中間仲有海膽,入口即溶!熟既我就食過,生既第一次食,魚味好香!好厚,好鮮!好爽脆既口感!超級好飲!用魚骨煲左1個半鐘,超鮮甜,好香魚味,食完壽司刺身再暖下胃簡直不得了😋第一次食,終於問點解個個去日本都攬住個蜜瓜返黎。食落真係超甜,一咬d汁湧出黎,入口即溶咁,真係好好食😫😫😫

壽司刺身樣樣都好新鮮,但最令我驚艷既係最後個魚湯同水果!

茶碗蒸
第一味食個茶碗蒸暖下胃!

鮟鱇魚肝

濃郁、新鮮、肥美!

白子

第一次食,原來係好珍貴!食落好新鮮好香🥰

廣島蠔

好新鮮,濃濃既海水味同蠔味,好香!
北海道鮑魚

新鮮!醬係抹茶芥末醬咁,第一次食,感覺好新奇🤩

冰火拖羅

金目鯛

熟既我就食過,生既第一次食,魚味好香!

藍鯨吞拿

好厚,好鮮!