2020-06-26 470 views
-金寶泰國菜館九龍城衙前塱道14號————————————————————————————金寶係一間九龍城傳統泰國菜餐廳,由於疫情關係,可以用台面上既QR Code落單,咁就唔洗驚用手掂餐牌嗌野食啦~~-✨椰青海鮮焗飯 ($98) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)呢份椰青海鮮焗飯用左椰青水、椰汁同埋海鮮黎焗個飯,好有鮮味同椰青獨特既香味~~飯既質感比較軟同濕d,入面幾款海鮮味道都幾特出,焗飯d提子乾更加為成個飯帶黎畫龍點睛既作用。-✨沙爹串燒 六串($70) (⭐⭐⭐⭐✨/5🌟)食親泰國野必食既沙爹串燒~分別係雞、豬、牛串燒,沙爹醬汁味道濃郁,每串都大大件,啖啖肉,真心幾正,直情想食多幾串tim~-✨鮮蝦卷 ($60) (⭐⭐⭐✨/5🌟)鮮蝦卷外層係一層米造既皮,每件入面都有兩隻熟蝦同埋有大量既生菜,食落口好有田原既感覺haha有一種泰國同中國點心fusion既感覺~————————————————————————————#BE九龍城#BE誠實豆沙包*註: ✨為半分
金寶泰國菜館
九龍城衙前塱道14號
————————————————————————————

✨椰青海鮮焗飯 ($98) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)

✨沙爹串燒 六串($70) (⭐⭐⭐⭐✨/5🌟)

✨鮮蝦卷 ($60) (⭐⭐⭐✨/5🌟)
————————————————————————————
#BE九龍城