2012-09-22 37 views
咁難得嚟到赤柱仲要係lunch time,試吓赤柱大街上嗰啲好有歐陸feel 嘅餐廳。由於花多眼亂同埋已經好肚餓嘅關係,餐廳門口個姐姐無須大費唇舌就已經成功咁sell 到我哋行入去喇。又由於當日天氣都有少少熱嘅關係,我哋一班壞鬼後生放棄咗比較好feel 嘅門口位而選擇咗室內嘅冷氣位。經過一輪選擇困難症嘅煎熬之後,終於點咗以下嘅食物:呢個都可算係全場最抵食嘅餐——大大條熱狗腸加埋脆卜卜嘅薯條都只係50幾蚊,以呢度嘅環境簡直係抵食過唔少茶餐廳。好一個半生熟嘅肉眼扒——有一陣炭燒嘅香味,伴碟嘅薯條亦係脆卜卜;只可惜個扒上嘅時候已經有少少凍咗。呢個炸魚薯條絕對係值得推介——點菜嘅時候其實已經本住”爆瘡就爆瘡啦“嘅心理準備,但勢估唔到食落口嘅時候一啲都唔覺油膩,仲有皮薄餡靚嘅感覺㖭!呢條肉腸雖然製作需時,不過絕對值得等待——熱辣辣、好好食。整體嚟講呢間餐廳令人十分滿意;唯一美中不足嘅係有一兩隻烏蠅keep 住騷擾我哋,不過可以理解嘅係間餐廳冇門分隔室內外嘅範圍,所以啲烏蠅要入嚟都真係吹佢哋唔漲。

好有歐陸悠閒渡假feel 嘅海景門口位
經過一輪選擇困難症嘅煎熬之後,終於點咗以下嘅食物:
兒童餐:熱狗加薯條
肉眼扒
炸魚薯條
巨腸
呢條肉腸雖然製作需時,不過絕對值得等待——熱辣辣、好好食。

Other Info. : 泊車:赤柱正灘嗰邊有大量錶位不過要行十幾分鐘;赤柱廣場就近啲不過少少貴。
2012-09-15
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
兒童餐:熱狗加薯條
炸魚薯條