2018-07-19 130 views
環風 🌬環雨☔️入咗間拉麵店!地點:炮台山店鋪:幸拉麵諗住避下雨,見到間拉麵店,咪入去坐下食d野,原全無咩希望!點知一開門,滿口🇯🇵日文的靚女姐姐,非常有恩勤招呼,見到我地濕晒,立即攞了兩張何奇大的紙巾比我地!(心諗!點解會有d咁大嘅餐巾嘅?)不過我沒有問她☺️跟住就留意到哩位,超專心嘅拉麵師父!👇🏼(型)天氣不佳,全身又濕濕!諗住求其叫兩碗麵食下啦!點知...我就食白豚拉麵,湯低濃厚,唔口渴!還食到湯低不只單一濃豬骨,還有咩?你地試下啦!本人就覺得好好味嘅,但一定要題嘅係,個筍係新鮮架!勁好味,同d肉要贊揚下,好鮮柔嫩,估計是慢煮的效果,蛋也做得好好,但我就覺得開半會靚d!最後湯都飲哂!幸福!朋友仔就食咗黑豚拉麵,蒜香做得出色,一題木耳是沒有切斷,沾湯多了,口感也不錯!但不知不覺,朋友仔食晒,也說好幸福喔!Nice!!🤤令外,拉麵師父,做麵時,他的手法很好,應該是令多餘水分迫走,落湯時不會令湯低淡咗!贊!
環風 🌬環雨☔️入咗間拉麵店!
地點:炮台山
店鋪:幸拉麵
諗住避下雨,見到間拉麵店,咪入去坐下食d野,原全無咩希望!

跟住就留意到哩位,超專心嘅拉麵師父!👇🏼(型)

天氣不佳,全身又濕濕!
諗住求其叫兩碗麵食下啦!點知...
白豚拉麵

最後湯都飲哂!幸福!

黑豚拉麵

Nice!!🤤