2012-02-09 38 views
今天年宵佳節, 放工時已經8:30了. 逛下逛下來到札幌. 雖有幾間分店, 這間仍是我最喜歡. 因為, 味道好; 間唔中仲見到老闆. 湯, 麵連隻碗全部熱辣辣. 出面拉麵店無一間做到.有味僧, 鹽, 豉油湯底任君選擇. 還可以要濃或淡味.今次叫咗海鮮拉麵, 味僧, 淡口. 有兩隻新鮮滑口的蝦, 幾件魷魚, 好多黃芽白和芽菜. 麵的份量非常足夠. 今次不即刻吃, 手不觸湯碗, 因為very very hot. 材料新鮮, 麵彈牙, 好味非常. 賣相也非常出色. 看得出用心把烹調好的材料有次序放上碗裹.每次來都叫餃子. 用蔥, 椰菜和豬肉配合而成. 配上一碟調味汁. 點少少汁, 更加開胃和鮮味.

湯, 麵連隻碗全部熱辣辣.
出面拉麵店無一間做到.

有味僧, 鹽, 豉油湯底任君選擇. 還可以要濃或淡味.

海鮮拉麵
餃子
2012-02-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day