2020-10-14 31 views
老公係食肉獸,最鍾意鋸扒,上次同同事過黎食,覺得呢度既扒又抵又好食,於是今次就同埋老公黎試一試佢~係對面馬路望上餐廳已經見好多人咁,上到去發現好有舊式扒房既味道,格仔檯布感覺好懷舊~餐廳標榜所有肉類唔用鬆肉粉醃製,唔駛怕食哂d化學野落肚!老公見到MENU都話價錢好抵,就叫左個鐵板牛柳同鐵板雞扒餐同做緊promo既芝士牛肉漢堡~芝士牛肉漢堡呢個實在太抵了!芝士牛肉漢堡半價只係 $24+$3($3係加半溶芝士)!仲要係重足足6安士既漢堡扒!咬落漢堡扒肉質唔鬆散,牛肉味足!蕃茄夠厚食落有咬口又減少膩感,超正超抵!promotion去到31/10,除左芝士牛肉漢堡半價之外,鐵板什扒同吉烈豬柳都做半價,簡直係糧尾救星~!鐵板雞扒、鐵板牛柳因為上次食左雜扒,今次就試下鐵板雞扒同鐵板牛柳。鐵板雞扒只係$58,加$18有餐包,湯,飲品同甜品,抵到叫!雞扒我揀左蒜蓉汁,睇見侍應係你面前淋汁,然後發出D渣渣聲真係好治癒!而蒜蓉汁唔係就咁俾汁你,雞扒上面仲有滿滿既蒜蓉,所以絕對係惹味到不行!雞扒一大塊,睇到係巨形雞脾拆骨,啖啖肉超吸引!鐵板牛柳牛柳貴少少要過百蚊,但份量十足,有兩大件,厚身得黎肉唔韌先勁,呢
芝士牛肉漢堡

鐵板雞扒、鐵板牛柳
鐵板牛柳牛柳貴少少要過百蚊,但份量十足,有兩大件,厚身得黎肉唔韌先勁,呢個揀左黑椒汁,微辣得黎帶點香氣,同牛柳超夾~而鐵板餐既配菜可以揀薯菜,飯或意粉,我地兩個都揀左薯菜,用上既係幼身薯條,浸滿醬汁既薯條真係超滋味!

餐係包埋甜品,分別可以揀雪糕或啫喱,雪糕係雲呢拿味,帶淡淡奶香,又香又滑~

呢餐飽到捧住個肚,老公都話大滿足!