2015-10-22 4291 views
上星期晚4個朋友仔不齊食飯,有男有女。。大家食咩都無咩所謂,其實主要志在傾計,所以選擇左食buffet😁😁😁大家嘅共同點:鐘意食生蠔,長腳蟹!咁呢度平平地就可以食晒2樣野真係啱晒我地👍🏻💪🏼呢度嘅主菜係任點,而冷盤,湯,沙律。。等,就係任拎嘅,大家都抱住驚死蝕底嘅心態。。於是,頭輪,我地決定先食冷盤:生蠔:無錯,我地絶對係衝住生蠔而黎嘅!雖然呢度蠔只係得一款,而且每次每人只限拎兩隻!但勝在夠大隻,肉夠厚!最重要係出得快。。而且食落都新鮮,咁嘅價錢,任食蠔,其實真係超值!蟹腳:同樣地,都係出得好快,待應一見無晒,就會即刻refill ,實在好過好多酒店嘅偏平價buffet了!沙津:掛住食左勁多蠔同蟹,實在無咩點掂其他野。。但沙津款式算多,新鮮。。仲有得任食煙三文魚!戰鬥左一輪,已經飽左8成。。好多小食同主菜,其實都好想食。。但個胃已經放唔落了😭😭炸火腿忌廉球外脆內軟,裡面係白汁加芝士加火腿粒嘅夾心。。趁熱一口咬落去。。熱呼呼。。會有流心嘅效果,一絶!烤美國西冷扒味道的確係肉味濃厚嘅牛扒。。我地叫嘅7成,面頭少少焦香,內裡肉汁慢慢喺口中滲出黎。。喺已經咁飽嘅情況之下,依然覺得好好食嘅一塊扒

生蠔:

蟹腳:

沙津:

炸火腿忌廉球

烤美國西冷扒
味道的確係肉味濃厚嘅牛扒。。我地叫嘅7成,面頭少少焦香,內裡肉汁慢慢喺口中滲出黎。。喺已經咁飽嘅情況之下,依然覺得好好食嘅一塊扒,証明的確係唔錯

香脆豬仔肶配蜜糖芥茉汁
豬仔肶係烤出黎嘅,超香口。。肉質係介乎半肥而偏瘦,食落夠林,而且鬆化嘅感覺!

重要一提,喺拎餐湯旁邊有一個毫不起眼嘅白色餐包,呢個小麵包真係鬆軟而有𡁻口!好味到我食左3個。。可惜太好食忘記左影相比大家睇
不過亦因為咁,已經飽晒,最後只食到兩款主菜。遺憾😭😭😭
不過令人難忘嘅係,餐廳旁邊有個露台位,如果天氣再涼少少不妨坐露台,黎個露天晚餐,感覺應該會再有情調一點,好正!❤️
(亦好適合會食煙嘅朋友仔,食到咁上下出去呼吸)

呢度,值得我再黎!👍🏻
下次我一定要分散投資,每樣都要食"暈"🔥
2015-10-13
  • 生蠔