2019-02-12 77 views
好多人成日都有錯覺食西餐係好貴,今日就向大家介紹下一間抵食而環境又唔錯既西餐餐廳,個名好特別,叫fifty fifty,即係50 50😂餐廳既門面同隔離已經形成左強烈既對比餐廳裡面既枱凳以木色為主,枱凳都有幾款唔同既款式、睇得出老闆係裝修時真係花左好多心思佈置都好有格調,燈光都好柔和舒服呢度會有紅白酒同埋一d特式既啤酒以下係沙律、頭盤同小食既餐牌以下就係主菜,加$20可以轉套餐,套餐包括餐湯,飲品($20或以下價錢),如果想選擇其他飲品,只需要補返差價今日既餐湯係忌廉磨菇湯,飲既時候食到粒粒磨菇架,忌廉味都幾香好怕食到稀到好似粥既意大利飯,呢度個飯做得唔錯,汁既比例岩岩好,飯又唔會太硬帶子都煎得好香但我比較欣賞既係呢個蛋面,食落去有驚喜,個底原來有好多芝士片,個汁好有蝦味,味道好夾,叫呢個既時候店員好貼心地提醒我地蝦係半熟既,因為佢用既係紅蝦刺身,燒到半熟,出奇地好食,推薦呢個跟住就到點品啦,店員好好人地比左2款唔同既甜品我地,以下係cheesecake..裡面有提子乾,芝士味濃得黎唔太膩,唔會有酸味喜初以為係雲呢拿雪糕,原來係椰子雪糕,仲有椰絲係入面,呢個雪糕既椰子味好清香,呢個雪糕
餐廳既門面同隔離已經形成左強烈既對比

佈置都好有格調,燈光都好柔和舒服
呢度會有紅白酒同埋一d特式既啤酒

以下係沙律、頭盤同小食既餐牌

帶子都煎得好香
日本帶子海膽意大利飯

炭燒阿根廷天使粉紅蝦闊蛋面

提子乾芝士蛋糕配焦糖醬

喜初以為係雲呢拿雪糕,原來係椰子雪糕,仲有椰絲係入面,呢個雪糕既椰子味好清香,呢個雪糕唔會好易溶
椰子雪糕

唔使$150蚊就有哂餐湯,飲品同甜品,價錢親民,味道又唔錯👍🏻👍🏻
2019-02-12
日本帶子海膽意大利飯