2017-11-26 160 views
之前同朋友係旺角食完經過呢間鋪個陣朋友大讚 今次終於有機會食下鋪面唔大 但因為我地十二點一開門就去 所以都唔洗等門口仲有張牌寫住特價午餐 相比起menu入面既價錢 真係好抵仲要包杯飲品另外menu都有好多選擇 甚至有二人餐四人餐等一定食等飽 而且每個小菜都唔太貴生蝦刺身($98)必點 都有八隻蝦 唔錯唔錯 比想像中多而且啲蝦好新鮮 又冰涼 再加上好味有小小酸既醬汁 真係好夾 冬蔭公都係必點 我地點左細份($78) 入面配料豐富 有好多香料 蝦 菇 同蕃茄 味道酸酸的 又有小小辣 好開胃 啱曬香港人口味而且都好大碗 我地三個人分都唔會覺得少當然都有必點既泰菜 椰汁青咖哩雞飯(lunch set 價錢都只係$48一上枱就聞到好香椰汁味原本會擔心會太甜 但都冇 反而覺得好好味 椰汁同青咖哩好match🤤 又唔辣 撈飯好好味雖然有唔少調味料 但都有唔少雞 啲雞肉都幾嫩滑 值得試下火山軟殻蟹法包($138)好吸引 唔單止有好多炸得好香脆又唔會好多粉既軟殻蟹 而且啲醬真係好好味 唔辣有小小甜 加上醬既份量又好多 點完軟殻蟹仲可以切埋個包點醬食椰青($35) 好滿好多汁 而且又鮮甜 好滿意 跟餐加五
鋪面唔大 但因為我地十二點一開門就去 所以都唔洗等

火山軟殻蟹法包($138)好吸引
火山軟殻蟹法包
椰青($35) 好滿好多汁 而且又鮮甜 好滿意

椰青

跟餐加五蚊可以轉特飲 我地就揀左椰汁三色冰 椰香味濃 飲落又好滑 可惜飲得多有啲甜 要同朋友分享下

椰汁三色冰
2017-11-22