2021-03-22 379 views
北角和富中心重新裝修後, 有好多特色食肆進駐。朋友介紹新開張嘅冰室99, 佢主打地道港式美食。店舖有很多卡座, 另有露天茶座, 可以同狗狗休閒進餐!威靈頓牛柳經典名菜, 而家唔係度度有得食, 只係$188性價比極高, 一定要試下!牛柳脂肪較少, 肉質軟嫩鮮甜, 酥皮外層再用風乾火腿和鵝肝醬, 層層包裹著牛柳, 保持原汁原味, 鮮甜中帶陣陣鹹香, 不用醮任何醬汁已經十分滋味!熔岩椰青海鮮珍珠飯採用原隻椰青, 海鮮有青口、蜆肉、帶子仔、蟹柳。混合椰漿、忌廉和芝士醬汁燴珍珠米, 甜甜地帶有芝香, 口感幼滑軟熟煙韌, 有充實滿足嘅感覺!蒲燒原條鰻魚咖哩蛋包飯原條鰻魚外層微微焦香, 肉質肥美爽脆, 仲有日式咖哩配旋風滑蛋蓋上珍珠飯, 真係份量十足!滑蛋幼嫩軟滑, 火候恰到好處!芒果奶昔、莓莓奶昔甜度適中有鮮果味道, 奶味香濃, 不會過度濃稠, 口感柔軟幼細順滑, 冰涼解渴!雪糕雞蛋仔餐牌有雞蛋仔, 我嘅至愛一定要試下!外層鬆脆, 雞蛋味濃郁, 即叫即做熱辣辣, 配埋雪糕嚟食, 完美配搭!

店舖有很多卡座, 另有露天茶座, 可以同狗狗休閒進餐!

熔岩椰青海鮮珍珠飯
熔岩椰青海鮮珍珠飯