2019-12-30 245 views
平安夜約左家人黎到呢間慢煮舖食,佢冇得散叫,只有Christmas set ,3百幾一個人,乜都唔洗揀,要揀嘅只有紅白酒或聖誕特飲。主菜有牛,雞腿同啲薯條,個牛真係好食,以前試過食其他慢煮牛,好多都做得唔好食,佢呢個就做到入面好多肉汁,但又有啲彈牙嘅口感唔會煮到林哂,其他野食就中規中矩,不過不失。但我唔太鍾意佢用嘅餐具,裝湯用膠碗,令佢個格調好似變左茶餐廳咁。同埋佢上菜除左湯同甜品外,都係share 咁兩三碟,我5個人,得3塊牛,好難分,啲牛因為厚身,睇落好細舊,分完更加覺得細,雖然我知佢係斷gram計。但我會比較鍾意佢分好哂每人一份。而且由於太多人,上菜好慢,又漏單,等甜品等左好耐,我地由8點食到十點幾先食完。總結,節日太多人,令樓面有啲亂,如果下次再黎我會想單點啲慢煮牛扒,好好認真品嚐。PS等得太耐太餓,完全冇影過相食哂。
唔會煮到林哂,其他野食就中規中矩,不過不失。
PS等得太耐太餓,完全冇影過相食哂。
2019-12-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner