2021-10-19 95 views
平時出街食飯食得多都使唔少錢,但又覺得難得出嚟同朋友見面,都唔想食得太hea,於是朋友就介紹咗我去「你妳」。入到去鋪頭唔大,不過座位都夠寛坐的舒服。魯肉飯賣相雖然平凡,不過滷肉好香入味,最緊要係夠撈飯,兩個人share食都綽綽有餘所以俾個盒呃咗。便當仲會奉送一個湯,就揀咗花枝丸湯,夠彈牙,湯味濃郁,合格!芝士玉米蛋餅都好食,有拉絲效果之餘,加埋爽口粟米粒粒,大大啖咬落去香口好味!朋友一坐低就話台灣香腸一定要食,咁當然都叫咗~其實我本身對臺灣香腸興趣唔大,因為覺得好似臘腸又硬又乾,今次一食真係改變咗我睇法,腸仔有咬口,點埋蒜蓉好惹味!小食拼盤都好豐富,有鹽酥雞,炸蝦捲,炸四季豆同甜不辣,滿足晒我哋兩個咁嘅願望,鹽酥雞夠嫩唔柴口,蝦捲都爽口彈牙,四季豆炸過夠香口,份量嚟講整體係唔錯。最後梗係唔少得臺式特飲,我哋叫咗手作紫芋牛奶同芋泥珍珠小芋圓,紫芋奶嘅芋泥夠軟綿,唔太甜,連埋鮮奶飲落奶滑中帶沙沙感,好香好滑。我嗰杯就係芋泥珍珠小芋圓,珍珠同芋圓煮得夠透,有咬牙,加埋芋泥一軟一韌非常特別,芋泥鮮奶都夠滑,好飲!

入到去鋪頭唔大,不過座位都夠寛坐的舒服。