2018-11-26 1328 views
到元朗食晚飯屋企人最愛到大榮華。大榮華的晚飯小菜水準很高, 而且一點也不貴,每份只是80多元。 晚飯小菜每個月都會更新, 每次都會試到新款式。你請我哋點咗四個小菜。 第一個是煎蠔餅。 蠔仔很大隻, 蠔餅恆香蛋味。 但因為太好味, 一上菜就畀屋企人夾曬, 面相都影唔切,哈!第二個是茄子牛仔骨煲。 這次牛仔骨煲不是太鹹, 帶點甜美, 牛仔骨煮得很腍,茄子也吸收了醬汁的味道, 加上用鐵鍋上菜, 食到最後也是暖暖的,正!第三個是侍應介紹的拔絲咕嚕肉。 因為醬汁加入咗蜜糖, 所以夾起時 醬汁會好像一絲絲。 雖然醬汁鋪滿醬油, 但咕嚕肉外面仍然是脆, 味道和口感都很好。 咕嚕肉的配菜不是菠蘿, 而是桃,很特別。第四個是芥菜胡椒排骨煲。看似清淡,但胡椒湯底很濃。芥菜和排骨都滲入了胡椒味,正。今次我哋加咗糯米包半份(四個)。 糯米包是即叫即蒸, 所以咬落去好軟熟。 炒過的糯米飯很香, 估不到今日最好食居然是這個。還有一款小食, 鮑汁炆鴨掌($38), 因為鴨掌和冬菇都很入味, 是我媽媽最愛。吃晚飯還會附送甜品, 可以選擇紅豆沙或紫米露, 通常我們都是點紅豆沙。 今日的紅豆沙畀之前冇咁好, 不夠沙, 但
到元朗食晚飯屋企人最愛到大榮華。
你請我哋點咗四個小菜。

芥菜胡椒排骨煲

吃晚飯還會附送甜品, 可以選擇紅豆沙或紫米露, 通常我們都是點紅豆沙。 今日的紅豆沙畀之前冇咁好, 不夠沙, 但還可以。 食完紅豆沙整個餐就很完美。

到元朗食晚飯, 這間是推推推介!
芥菜胡椒排骨煲
  • 煎蠔餅