2020-11-18 543 views
故名思意,係開係好時中心入面既平價高質新加坡菜🤪一行入商場好似穿越左去舊陣時嘅香港,好唔真實。✨海南雞飯($55)呢個係必食💁🏻‍♀️份量好多,無骨海南雞肉質鮮嫩,雞皮脂肪不多。辣椒醬🌶️、甜豉油、姜蓉三款醬汁點雞撈飯一流🤟🏻油飯有淡淡油香,食曬成碗都唔覺膩😇✨叻沙($51)椰汁咖喱湯底微辣濃厚,唔似一般稀到好似水咁,米粉吸曬啲湯既精華。但配料方面就較少,只有幾粒小蝦仁、豆腐卜同魚蛋。✨雞、牛、豬沙嗲串燒半打($51)覺得雞最好食,牛有啲硬同韌,豬有啲鞋。不過要讚一讚個沙嗲汁,濃郁之餘仲有粒粒花生🥜點完串燒,用埋黎撈飯😹餐廳環景同一般茶餐廳無異,好適合一大班人Reu敘舊,可以叫多啲野食之餘,傾計唔洗就住就住先正。

✨海南雞飯($55)

✨叻沙($51)

✨雞、牛、豬沙嗲串燒半打($51)

海南雞飯($55)叻沙($51)雞、牛、豬沙嗲串燒半打($51)
2020-10-17