Hiring
Salary negotiable
10 days ago
2019-12-10 74 views
新都城最近翻新左唔少,行街見到間新開嘅台式餐廳,價錢貼地,就順便喺度食晚餐~懷舊飄香滷肉飯~分量幾大碗,採用半肥瘦豬肉,富油香但不過分油膩,肉質厚實,撈飯一齊食感覺滿足☺️滷蛋吸收晒滷水汁精華,食落帶有鹹鹹嘅蛋香味道~彈牙紅燒牛丸牛腩麵~湯底牛肉香味濃郁,微辣,有少少刺激味蕾嘅感覺,牛丸夠彈牙,咬落去有爆汁感覺,非常juicy~牛腩燜得都夠林,肉質滑嫩~原味鍋貼五隻~鍋貼啱啱好,有煎過嚟餃子皮夠香脆,但內裏嘅豬肉餡料則能保住肉汁,咬落不會乾身~台灣腸~最喜愛呢味菜,因為台灣腸既皮焗得香脆,同內裏軟林林既肉有強烈對比,口感豐富,而且帶有少量油脂富油香~冷泡桂花烏龍~估唔到冷泡茶都有咁香濃嘅茶味,加入桂花令濃郁嘅茶帶有微微桂花香,有解膩感覺~黑糖珍珠鮮奶~滑嫩嘅鮮奶配上甜甜嘅黑糖味道十分夾,加入煙韌嘅珍珠令整杯飲品更有口感~而且賣相也不錯,外型夠吸引~

懷舊飄香滷肉飯~
懷舊飄香滷肉飯

彈牙紅燒牛丸牛腩麵~
彈牙紅燒牛丸牛腩麵

原味鍋貼五隻~