2017-07-09 231 views
每次lunch time 經過樓下冰室都好多人,今次我記晏少少去啦!星期四下午兩點去到,lunch人潮依然未退,但好彩搵到位聽聞呢度最出名係雞脾同蕃茄通,我緊係點黎試下啦!瑞士雞脾Size幾大隻! 一見到佢嘅色,同埋有點骨肉分離嘅狀態,就知佢鹵嘅時候好夠。果然無令我失望! 皮固然係入口即溶,雞脾肉亦夠嫩滑同入味真係忍唔住用手拎起隻脾,大啖大啖咁食先夠爽!蕃茄濃湯通粉,再加$8牛肉意想不到嘅係牛肉都幾多,肉質算唔錯蕃茄通真係名不虛傳!!!勁足蕃茄,係食到好多蕃茄肉,湯係好濃而無「假」或味精嘅感覺!牛乳炒蛋好滑! 如果鐘意蕃茄湯底嘅人真係唔會失望!吉列豬扒、厚切牛乳蛋治拼粟米沙律成碟有張枱咁闊,個蛋治勁厚身,朋友食完已經覺得6成飽 沙律有好多菠蘿同粟米吉列豬扒炸得很脆,皮薄唔乾身點左杯招牌飲品綠椰冰原來係綠豆加椰汁,差唔多有1/3至1/2綠豆蓉,椰香味濃。咸檸7欣賞嘅係一罐7喜自己慢慢加,但咸味唔夠,變左檸7...呢間冰室人流旺,但食物質素不減,係真心好食嘅平價美食!!

聽聞呢度最出名係雞脾同蕃茄通,我緊係點黎試下啦!
瑞士雞脾
真係忍唔住用手拎起隻脾,大啖大啖咁食先夠爽!

蕃茄濃湯通粉,再加$8牛肉
意想不到嘅係牛肉都幾多
,肉質算唔錯
蕃茄通真係名不虛傳!!!
蕃茄濃湯通粉

吉列豬扒、厚切牛乳蛋治拼粟米沙律
成碟有張枱咁闊,個蛋治勁厚身,朋友食完已經覺得6成飽
沙律有好多菠蘿同粟米
吉列豬扒炸得很脆,皮薄唔乾身

吉列豬扒

點左杯招牌飲品
綠椰冰
原來係綠豆加椰汁,差唔多有1/3至1/2綠豆蓉,椰香味濃。

咸檸7
欣賞嘅係一罐7喜自己慢慢加,但咸味唔夠,變左檸7...
咸檸7

呢間冰室人流旺,但食物質素不減,係真心好食嘅平價美食!!
蕃茄濃湯通粉
吉列豬扒