2017-03-29 2716 views
我幫襯恆達油渣麵己很多年,不要以為此店祇賣油渣麵!它出售的食品很多~熟客一定會叫湯,每天不同款式。例如花膠煲魚/豬肺湯/雞骨草煲豬橫脷, 很多人都專誠來一試。午/晚市提供蒸餸飯,蒸肉餅/排骨/臘腸雞之類。我獨愛蒸魚飯~有鯇魚/烏頭/䱽魚/鱔……等等。不想吃飯,有油渣麵/豬骨粥/炒麵/車仔麵/生菜魚肉/雲吞/碗仔翅。過了晚市,夜遊人愛聚集叫海鮮~炒蜆/蟹/瀬尿蝦,蒸魚,再加碟蒸咸雞和炒菜!食完再飲自家製菊花茶/羅漢果水/野葛菜。**睇過很多食評並無提及,每年端午節和新年,有自製咸肉糉和蘿蔔糕芋頭糕年糕出售,價錢平,質素高,不防一試**

豉汁蒸鱔和花膠湯
梅菜蒸鯇魚
蒸螚咸雞
TakeAway
豉汁蒸鱔和花膠湯
梅菜蒸鯇魚
蒸螚咸雞
  • 蒸魚跟飯
  • 足料靚湯,每天不同款式