今次已經係第二次嚟到MMD Studio上次黎已經覺得好instagram-able, 今日特別帶埋媽媽黎,飲杯嘢、食件cake 點知仲有個驚喜 就係Dayday同Joyjoy! 唔怕生到完全反晒肚係度訓...成個vibe都太chill了——————————————————————————— <宇治抹茶牛奶 (小山園) ($44)>個人幾喜歡呢隻Matcha latte,因為唔太甜,但茶味絕對唔會淡,都好香好喜歡佢紙杯上好過癮嘅Edison.<Best Brownie in Town ($42)>真係幾高水準 叫得BEST都有道理 唔好睇佢咁乾 切到落底,見到仲有半溶嘅朱古力,入口有兩種質感 好豐富 朱古力味道都非常濃郁。一開頭見佢咁薄,原來兩個人share都岩岩好。.<越南滴滴咖啡 ($44)>其實貪佢滴滴下好過癮,但點知冇得比我滴住拎上樓上知道越南咖啡嘅口味都係偏甜,見到兼店員準備嗰陣,煉奶嘅份量都唔少,都怕會太甜飲唔晒,點知又ok wor趁熱咁品嘗,又幾舒服。比起Latte, 個人覺得同Brownie仲夾啲。.
今次已經係第二次嚟到MMD Studio

———————————————————————————

matcha latte

<宇治抹茶牛奶 (小山園) ($44)>
個人幾喜歡呢隻Matcha latte,因為唔太甜,
但茶味絕對唔會淡,都好香

好喜歡佢紙杯上好過癮嘅Edison

Brownie

<Best Brownie in Town ($42)>
真係幾高水準 叫得BEST都有道理

唔好睇佢咁乾 切到落底,見到仲有半溶嘅朱古力,
入口有兩種質感 好豐富 朱古力味道都非常濃郁。
一開頭見佢咁薄,原來兩個人share都岩岩好。

Vietnamese coffee

<越南滴滴咖啡 ($44)>
其實貪佢滴滴下好過癮,但點知冇得比我滴住拎上樓上
知道越南咖啡嘅口味都係偏甜,
見到兼店員準備嗰陣,煉奶嘅份量都唔少,
都怕會太甜飲唔晒,點知又ok wor

趁熱咁品嘗,又幾舒服。
比起Latte, 個人覺得同Brownie仲夾啲。
matcha latte
Brownie