2019-09-26 122 views
今次黎左呢間叫Amour Corner食晚飯,呢度應該主打西餐同oyster,同埋酒類(可惜我唔太飲酒😂),店面有d似清吧feel,座位亦闊落舒適,係度食野大多數都係斯文客,唔會有嘈怨巴閉既感覺,係旺角區算係難得!講下叫左咩先我地叫左1set6隻生蠔($128),佢有3款生蠔比你選擇,每一款各叫左2隻,送到過黎既時候,侍應叫我地順時針由淡味食到濃味,分別係美國·加拿大·愛爾蘭,跟佢咁食又真係食得出個分別/層次,幾過癮另外叫左一set二人餐,有好多選擇比你配搭青蘋果鵝肝多士-鵝肝煎成外脆內軟,配上多士非常香口!巴馬火腿蜜瓜-簡單既頭盤。鹹鹹甜甜幾開胃凱撒沙律-蔬菜夠新鮮,芝士碎份量剛剛好燒醬烤原味豬肋骨-個醬幾惹味,肉亦都好嫩,但個醬好似搞到蓋過左d豬肋骨既味道烤澳洲牛柳扒-個扒好厚身!外面好似烤得乾左d,但入面d肉仲係好嫩,可能個扒太厚😂仲有餐茶/甜品同湯,328$ cp值幾高,亦足夠兩人份量去食💪🏻
講下叫左咩先
另外叫左一set二人餐,有好多選擇比你配搭

青蘋果鵝肝多士-鵝肝煎成外脆內軟,配上多士非常香口!

巴馬火腿蜜瓜-簡單既頭盤。鹹鹹甜甜幾開胃

凱撒沙律-蔬菜夠新鮮,芝士碎份量剛剛好

• 生蠔拼盤