2016-11-22 281 views
想食泰國菜,自然就諗到九龍城第一次黎到泰象,餐廳面積唔大,座位唔多,但都算乾淨前菜 - 生蝦刺身生蝦大大隻,厚肉,彈牙,個生蝦醬味道酸酸辣辣,好食前菜 - 泰東豬肉生菜包呢個菜,其實都唔會點樣難食,不夠個人覺得味道可以再濃D,另外生菜有一半以上都係穿窿0既,有需要改善主菜 - 冬蔭公(小)好香, 顏色靚,材料都足,隻蝦大大隻,啖啖肉。味道唔係好辣,亦唔夠酸,一般。主菜 - 馬拉盞炒椰菜苗 顏色好翠綠,味道有少少辣,唔錯蛋包鮮蝦炒金邊粉薄薄蛋皮包住炒金邊粉,賣相好靚,聞到好香,食落甜甜地,幾好食,略嫌材料唔夠多燒豬頸肉全晚最欣賞呢個燒頸肉,食落juicy , 唔乾, 味道唔會太咸,$72大大碟,無得彈

主菜 - 馬拉盞炒椰菜苗 顏色好翠綠,味道有少少辣,唔錯

生蝦刺身
泰東豬肉生菜包