2017-05-01 9055 views
觀塘工業大廈入面開咗越來越多高質素嘅西餐廳,受到朋友嘅介紹,覺得唔錯。同一直中意食西式食物,所以難揾d都要黎食。前菜叫左個牛油法包多士,發包的外皮都焗得幾脆好似食餅咁,而兩面都塗左唔少的牛油,同其他多士唔同,無咁香,不過慢慢食會食到更香的牛油味同包的香味。而且中間小小的包幾有咬口,可以慢慢食等主菜。分量方面都有八條,兩個人share 都飽左3成👏小食叫左炸蝦肉釀雞翼珍寶珠,得四件好似有得少,不過好高質。外面炸粉超薄但好脆,入面的肉勁熱,好似食緊蝦肉同雞翼嘅肉混合一齊,肉質好鮮甜同好爽,好似食梗一種全新的肉咁。點上辣蕃茄醬,姐係辣味千島醬,會更加夾,有種火熱的感覺,一食真係停唔到想食埋男朋友果d。因為見到隔離枱有芝士薯格好之幾吸引都忍唔住叫咗個。幾大碟有有成20件差不多,面頭的芝線都幾香好有芝士味同埋都好多,令面頭嘅薯格完全浸住,薯格都炸得脆同有少少辣同咸咸地,幾惹味。每一件都係大件唔會碎濕濕所以勁飽肚。芝士太多食到後面有d膩,不過如果多d人食就唔怕呢個問題。主菜叫左燒完隻魷魚釀墨魚汁意大利飯,個汁幾橙橙地的係一流,小小辣辣地唔算好香蕃茄味,反而有好香魷魚味係入面。個飯外面係有成條魷魚係

主菜叫左燒完隻魷魚釀墨魚汁意大利飯,個汁幾橙橙地的係一流,小小辣辣地唔算好香蕃茄味,反而有好香魷魚味係入面。個飯外面係有成條魷魚係外面,幾香同煮得岩岩好,唔會好難咬。入面的飯係黑色因為係俾墨魚汁煮,配上個汁辣辣地有有海鮮的鮮味,幾夾,不過飯的份量多少少會更加完味。

店員態度唔會熱情同較靜,不過都會經常收碟。呢間餐廳唔算貴,食物味道一流同份量除左飯外都幾多,幾抵食。

2017-04-24