2020-07-07 3719 views
自從限聚令放寬後,放工終於可以去同同事食下飯,傾下計。今日去公司附近嘅工廈食西餐,之前未搬新鋪前有食過,搬左去迅達工廈係第一次光顧,地點超方便。一入去,依舊有佢2個武士盔甲係門口,好有特色。因應疫情, 循例要先探熱,同用酒精搓手搓手先可以入餐廳。呢期來一定要叫2人or 4人餐,因為有高達6折的優惠。我哋2個人叫左2人餐,原價$598加一,而且6折再另外加一,埋單先係$418,超級優惠!首先有湯,蒜蓉包同沙律。湯就不過不分,如果可以多少少湯渣會好口感d,蒜蓉包就一人一篇,焗得都算香脆。沙律🥗好有驚喜,松葉蟹肉沙律配胡麻汁,仲要有少少飛魚子,日子加西式真係好好味,好清新同開胃。兩個主菜,有3個main比你揀一款1️⃣澳洲安格斯肉眼牛扒配牛肝菌汁首先塊肉眼扒都叫好大塊,唔太多肥膏。我哋叫左medium ,佢火喉都控制得剛剛好,真係5成熟,所以好juicy !!!! 加上佢粗薯條好明顯係即炸,同分量好多,呢點真係抵讚!👍🏻2️⃣意式煙肉卷蛋汁扁意粉🍝最traditional 的意粉,亦係最好食,最難煮得好食的意粉。佢個汁超濃郁,令到每啖意粉都有醬,所以好好味,如果可以加底就好。之後個餐仲有2杯餐飲同甜

自從限聚令放寬後,

一入去,依舊有佢2個武士盔甲係門口,好有特色。
因應疫情, 循例要先探熱,同用酒精搓手搓手先可以入餐廳。

呢期來一定要叫2人or 4人餐,
因為有高達6折的優惠。

首先有湯,蒜蓉包同沙律。

湯就不過不分,如果可以多少少湯渣會好口感d,
蒜蓉包就一人一篇,焗得都算香脆。

沙律🥗好有驚喜,
松葉蟹肉沙律配胡麻汁,
仲要有少少飛魚子,日子加西式真係好好味,好清新同開胃。

兩個主菜,有3個main比你揀一款

1️⃣澳洲安格斯肉眼牛扒配牛肝菌汁

2️⃣意式煙肉卷蛋汁扁意粉🍝
最traditional 的意粉,亦係最好食,
最難煮得好食的意粉。

佢個汁超濃郁,
令到每啖意粉都有醬,所以好好味,
如果可以加底就好。

之後個餐仲有2杯餐飲同甜品

甜品最中意個小泡芙,
外脆,入面又勁多cream !

總括來說,6折的價錢就有餐好好味full set 的2人餐,真係好好,好岩同朋友,同事or 另一伴來好好放鬆吓食個飯。

2020-07-06
  • 松葉蟹肉沙律配胡麻汁