2020-12-06 7026 views
好姊妹生日,同佢食餐生日飯先得,當然要做下功課,先上開飯搵下,最終因好耐無去觀塘,就約佢去工廈走番轉原來身邊好多朋友都食過掌壽司,因佢地在附近返工,覺得質素唔錯雖然係工廈入面,不過餐廳裝潢好舒服,令人有賓至如歸的感覺,個人特別幾鍾意個洗手間,有機會可以去參觀下,有種家的感覺特意為好姊妹點了幾款佢至愛既食物蟹籽沙律:份量岩岩好,而且蟹籽相當多,又爽口枝豆春卷:  賣相好吸引顧名思義,就係將春卷皮包著枝豆捲出幼條,炸出來金黃色澤,又不油膩。裡面藏著幾粒枝豆,食起上黎不太硬,點少少沙律醬,口感會豐厚一點 刺身5點盛: 首先係好新鮮,而且每件刺身都係厚切,好滿足睇睇呢隻刺身蝦,無花無假真係咁長身,好厚肉另外點左3款壽司,各有特色,特別推介黃金蟹膏軍艦,滿滿的蟹膏,香味十足蒲燒鰻魚定食,表面鋪滿芝麻紫菜,一啖飯一啖鰻魚配芝麻紫菜,呢個飯無得頂軟骨雞肉棒:  將雞蛋拌勻好之後再搽落雞肉棒棒上,令雞肉滑嫩之餘更富蛋香。再配上兩杯飲品: 蜜桃梳打 & 荔枝梳打,爽晒

特意為好姊妹點了幾款佢至愛既食物

蟹籽沙律:份量岩岩好,而且蟹籽相當多,又爽口

枝豆春卷:  賣相好吸引

刺身5點盛: 首先係好新鮮,而且每件刺身都係厚切,好滿足

睇睇呢隻刺身蝦,無花無假真係咁長身,好厚肉

再配上兩杯飲品: 蜜桃梳打 & 荔枝梳打,爽晒

2020-11-30
Celebration