2019-03-21 2059 views
面對工作壓力,lunchtime 應該要對自己好d,食返d好嘢平衡返自己嘅心理。今日去咗福村食好西慰勞下自己可能好耐無嚟過食飯,連轉咗menu都唔知。既然有新野,當然要試下喇。我order咗一個北海道丼,頭盤上咗個野菜沙律,目測d菜同蕃茄都好新鮮,一啖食落去,有幾種唔同嘅沙律菜令到口感好豐富,個汁好特別,食落去酸酸甜甜,帶有好濃既蜜柑味等咗大概幾分鐘,個北海道丼已經做好咗,碗𥚃面有三文魚籽,海膽,牡丹蝦同蟹肉。三文魚籽食落去鮮甜多汁,粒粒都脹卜卜,撈埋d飯簡直係絕配吖再嚟試下d海膽先,海膽好大片,應該係加拿大膽,食落去有少少腥味,但都幾甜,同埋份量都算多。隻牡丹蝦十分大隻,咬落去好甜好黏口。最後仲有d蟹肉,蟹肉落咗d蟹膏入去,令到原本單調嘅甜味加曬分,撈咗蟹膏嘅蟹肉,食落去鮮甜多汁,而且蟹膏味甚濃,令人齒頰留香食完呢碗飯已經飽到上心口,點知仲有一碗烏冬同面豉湯未上,好在碗烏冬細細碗啫烏冬係粗新嘅讚岐烏冬,食落去好彈牙,湯底係木魚昆布湯,飲落去好清,再配咗少少炸蝦碎,咬落去脆卜卜都幾好味。好努力食完個烏冬同面豉湯,侍應姐姐話送杯咖啡比我飲oh my god ! 個餐實在太豐富喇,好多謝侍
oh my god ! 個餐實在太豐富喇,好多謝侍應姐姐嘅美意,咖啡真係飲唔落!唯有下次再試
福村環境其實幾好,坐得舒服。而且服務態度親切。值得大家一試
野菜沙律
北海道丼
2019-03-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
北海道丼