2020-02-22 1278 views
【川菜套餐】 HKD340/1位其實我👱🏼‍♂️甚少食川菜🌶,雖然幾鍾意食辣,但又好怕出曬汗流曬鼻水嘅感覺😢。依度套餐所包含嘅涼菜同熱菜會根據人數而定,而我地2️⃣個人食就有2️⃣個涼菜同3️⃣個熱菜。涼菜🌀我地嗌左蒜泥白肉🧄同重慶口水雞🐓。而熱菜♨️就嗌左招牌重慶水煮魚🐟,水煮牛肉🐂同重慶辣子雞🐤。我鍾意依度主要有兩個原因,第一係夠冷氣,唔會愈食愈辛苦😆。第二係雖然係套餐,但熱菜完完全全唔會俾你一早整定左嘅感覺👍🏻,夠曬熱辣辣。涼菜唔多講啦,想重點講熱食。我地全部嗌曬小辣,感覺辣到適中,可惜爭咁啲麻😕。辣子雞同一般食到嘅一樣冇特別,以香口為主,送酒🍻岩曬。而水煮魚🐟同水煮牛肉🐮一樣,加得夠花椒、天椒、八角等香料,油得黎夠香味😋。而且份量十足,唔會用好多芽菜嗰類野墊底就算🙌🏻。魚肉厚度適中,咬落夠滑又淋,冇骨冇腥味😽,底下嘅寬粉煙韌又索汁。牛肉面頭多左啲辣粉,當然就更加香啦,連埋芽菜食,一淋一爽,非常夾。
【川菜套餐】 HKD340/1位