2020-05-22 84 views
一行四人相約於石硤尾晚飯聚舊,有朋友推介十九座平台嘅"Dee哥私房厨房"話抵食,好味道。 今晚 慕名而來,到達平台時間約六點半氣氛已經好有熱鬧,人氣旺盛,原來係跑馬日。 "Dee哥私廚房"的枱幾乎已訂滿,幸好仲有少量枱,祗見老板Dee哥親力親爲咁熱情招呼每枱食客。 坐低後 環顧四周,地方寬敞通爽整潔,感覺風涼水冷,還有幾部電視提供,真係一個食住睇波睇跑馬嘅好場地! 朋友之前來食過,介紹左咗個;私房大盆魚 $ 268用料有~生猛草鯇魚/半邊頭,骨腩作湯底,原條鮮鯇魚身切片。一大盤連爐上枱好有氣勢!啲湯呈奶白色,還有其他配料,先飲一碗湯!鮮味到不得了!魚頭,骨腩都好滑!愛食魚嘅我真係食得好痛快!份量十足一大碟刀功精美嘅鯇魚片,輕輕一灼,鮮甜嫩滑!真係 無械可擊!若加多碟牛肉更和味嘅,但太飽喇,唯有留番下一次試!葱油鳼葱油香噴噴!鷄肉煮得好嫩滑!椒鹽鮮魷好柔軟,炸粉少,有鮮味,熱辣辣 鑊氣好夠!佐酒一流!!朋友真冇介紹錯!有氣氛,小菜小食款式多,又好味夠 鑊氣! Dee哥招呼好,價錢夠合理!我哋都認爲好抵食!真係高興要乾一杯!成晚邊食邊睇住跑馬 喝下采! 無拘無束咁,真係食

朋友之前來食過,介紹左咗個;
私房大盆魚 $ 268
用料有~
生猛草鯇魚/半邊
頭,骨腩作湯底,原條鮮鯇魚身切片。
一大盤連爐上枱好有氣勢!
啲湯呈奶白色,還有其他配料,先飲一碗湯!鮮味到不得了!

魚頭,骨腩都好滑!
愛食魚嘅我真係食得好痛快!

份量十足一大碟刀功精美嘅鯇魚片,輕輕一灼,鮮甜嫩滑!
真係 無械可擊!
若加多碟牛肉更和味嘅,但太飽喇,唯有留番下一次試!

葱油鳼
葱油香噴噴!鷄肉煮得好嫩滑!

椒鹽鮮魷
好柔軟,炸粉少,有鮮味,熱辣辣 鑊氣好夠!
佐酒一流!!

朋友真冇介紹錯!
有氣氛,小菜小食款式多,又好味夠 鑊氣!
Dee哥招呼好,價錢夠合理!
我哋都認爲好抵食!
真係高興要乾一杯!

成晚邊食邊睇住跑馬 喝下采! 無拘無束咁,真係食得好開心!

2020-05-20
  • 椒鹽鮮魷