2019-01-12 4543 views
講到旺角樓上cafe真係好多,呢間都算就腳又好坐晚既樓上cafe,而且食物質素幾好。裝潢以黑色為主,窗口有剪影裝飾。餐廳有提供boardgame,仲有電視睇,hea又的,傾計玩下又得。其中套餐比較吸引,有主菜同飲品,還可加錢有湯、蛋糕、甜品等等。龍蝦汁海鮮天使麵,上菜時已傳來香味,顏色也吸引,有青口、蝦、魷魚......蝦肉好爽口彈牙,也比一般餐廳的較大隻,好味魷魚亦同樣彈牙。天使麵掛滿醬汁,順滑口感好,幼細的麵條煮得剛好,不會糊且條條分明,龍蝦汁味道濃郁也添加鮮味,整碟意粉都做得好好。黑松露野菌意大利飯,又係香噴噴的味道,呢款更濃更香,因為有黑松露,加上意大利飯夠熱,令松露味更能發揮,散發香味。好creamy的醬汁煮成的意大利飯,入口軟綿,較適合港人口味,野菌份量都幾多,同飯的質感好夾,個飯食完都幾飽,所以別少看份量。我的士多啤梨乳酪味道清新,酸中帶甜的生果香同乳酪味,厚滑泡沫綿綿,飲完唔膩。蜂蜜綠茶味道令人回味,好耐無飲的台式飲品,最近都係珍奶的世代,難得清爽又溫和的味道。芝士蛋糕 $28,花心思用朱古力醬裝飾,好開心。芝士蛋糕質感鬆軟得來幾實在,滑溜濃郁的芝士蛋糕,唔算輕盈,但亦

龍蝦汁海鮮天使麵

蝦肉好爽口彈牙,也比一般餐廳的較大隻,好味
魷魚亦同樣彈牙。

黑松露野菌意大利飯

士多啤梨乳酪
蜂蜜綠茶

芝士蛋糕

芝士蛋糕 $28,花心思用朱古力醬裝飾,好開心。
芝士蛋糕質感鬆軟得來幾實在,滑溜濃郁的芝士蛋糕,唔算輕盈,但亦不膩,純粹的芝士蛋糕味,平實感覺,但又令人回味。
2019-01-10
龍蝦汁海鮮天使麵