[尖沙咀]工業風特式burger仲有幾日就🐇年,大家年尾應該同我一樣,頻頻做節,近期係咁食中菜😂。所以我決定今晚食返個西餐,就係burger 🍔,balance一下🙊,因為黎緊都要繼續食中菜🤣餐廳裝修以美國工業風為主題,有倉庫,車呔,霓虹燈等型格裝飾,以營造寬敞的空間感及糙風格,打卡一流😍 ☁️ 軟殼蟹漢堡 $115軟殼蟹size好大,睇到都已經好開心🥳,勁滿足🥰。炸漿唔厚,又熱啦啦,加埋新鮮的蕃茄片和生菜,夾住濃濃的他他醬,好開胃,好吸引。漢堡包底面都有烘底,有誠意的。☁️ 牛油果醬芝士雞柳漢堡 $100漢堡包底面一樣都有烘底,金黃色presentation,唔錯👍🏻。雞柳好厚身,又煎得啱啱好,好Juicy,肉質嫩滑香口😍。配上豐富的牛油果醬和他他醬,食落好有層次感。而且cheddar芝士係半溶狀態嫁,正呀!🤩☁️ 黑松露芝士薯條 $68熱辣辣的薯條,加上舖滿黑松露芝士汁,絕對無得輸💯,味道唔錯,超濃芝士味🥰。而且黑松露味聞落好香。☁️ 蜜桃冰茶 $38唔會好甜,有果肉同重果味,鍾意❤️。優點:☁️餐廳座位寬躺☁️地點方便☁️服務態度良好整體味道:🌕🌕🌕🌑🌑環境:🌕🌕🌕🌗🌑——————Burgero
[尖沙咀]工業風特式burger

牛油果醬芝士雞柳漢堡

☁️ 黑松露芝士薯條 $68
黑松露芝士薯條

☁️ 蜜桃冰茶 $38
唔會好甜,有果肉同重果味,鍾意❤️。

優點:
☁️餐廳座位寬躺
☁️地點方便
☁️服務態度良好

整體
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑

——————
Burgeroom (美麗華廣場一期) (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖

Burgeroom (Fashion Walk) (銅鑼灣)
銅鑼灣百德新街50-56號Fashion Walk食街地下D舖

——————