2019-02-17 1657 views
好快又放完一個新年假期,今日第一日開工,希望可以有得放早,返到公司,逗埋開工利是,跟住老闆話下午一齊食個開年飯,跟住可以收工,啲同事開心到不得了,我就打電話約太太下午去行街睇戲,係觀塘APM睇完新喜劇之王後,太太建議不如去尖沙咀行吓,行到攰嘅時候想搵啲嘢食,就諗起朋友介紹過一間位於亞士厘道嘅(烤,焗,串燒專門店)叫做肚餓了,我見個名幾特別,就同太太上去睇吓有乜咁特別,因為係平時所以好快有位,場内環境需然细,但裝修都幾有心思,餐牌内都有好多食物推介,太太發辨,叫咗 燒雞軟骨串,軟骨味香但唔太硬,入口脆卜卜, 珍寶帆立貝,好大隻,味道鮮甜, 金黃醬廣島蠔,蠔味十足,太太食咗一隻覺得唔夠喉,再叫多一份, 燒韭菜,味道唔錯, 芝士煙肉焗大菌,芝士味好濃厚,棉花糖多士,嗰外表幾得意,味道唔太甜,啱哂太太口味,我飲 罐裝忌廉,太太只係叫咗支裝水,食飽後,太太話下次都要再來過,飲吓呢次冇飲過嘅手工啤同其他食物。

場内環境需然细,

但裝修都幾有心思,餐牌内都有好多食物推介,

太太發辨,叫咗 燒雞軟骨串,軟骨味香但唔太硬,

入口脆卜卜, 珍寶帆立貝

,好大隻,味道鮮甜, 金黃醬廣島蠔,蠔味十足

,太太食咗一隻覺得唔夠喉,再叫多一份, 燒韭菜,

味道唔錯, 芝士煙肉焗大菌,芝士味好濃厚,棉花糖多士,

• 鹽燒牛舌
  • 棉花糖多士